Des de l’Aplec dels Ports, com a associació que engloba tots els pobles de la comarca i que sempre s’ha caracteritzat per defensar els drets i la qualitat de vida dels seus veïns, ens sumem als clams que tant treballadors i treballadores com els sindicats de Marie Claire han reivindicat en els darrers dies enfront de la situació de tancament de l’empresa. És per aquesta raó que volem mostrar la nostra solidaritat i suport amb tots els treballadors i les seues famílies en aquests moments difícils que estan passant.

En els 43 anys que porta celebrant-se l’Aplec, una de les principals reivindicacions ha estat la lluita contra el despoblament. Per a nosaltres, amb els seus 116 anys d’història, l’empresa tèxtil s’ha convertit en tot un símbol de lluita contra aquest greu problema que pateixen els nostres pobles, sent durant molts anys un motor important de l’activitat econòmica i de l’ocupació, no sols a Vilafranca, sinó també en tota la comarca dels Ports. És per això que creiem necessari el manteniment de l’activitat d’aquesta empresa, la qual tants llocs de treball ha donat a la gent de la comarca al llarg d’aquests anys. 

Demanem a les administracions que facen polítiques reals que lluiten contra el despoblament, garantint la vida i la continuïtat dels nostres pobles. Així, reclamem que mantinguen el suport a Vilafranca i a la Marie Claire, i instem a buscar noves vies de finançament que permeten mantenir els llocs de treball existents. A més, demanem que totes les administracions treballen conjuntament per crear un pla de reindustrialització a la comarca que garantisca l’ocupació i la sostenibilitat d’aquesta. Volem que els nostres pobles es mantinguen vius, que la gent puga escollir crear el seu projecte de vida ací i assegurar un bon futur a les pròximes generacions. 

Per tot això, des de l’Aplec dels Ports ens sumem als clams de la plantilla i dels sindicats de la Marie Claire davant la situació crítica de l’empresa i us animem a participar el pròxim divendres 9 de juny a les 14.00 h davant la nau de l’empresa a Vilafranca. Des de l’Aplec manifestem i reivindiquem el nostre compromís per defensar el model de vida que ha escollit la gent dels Ports, viure al poble. Perquè com anem dient des de fa 43 anys i més, estem ací i volem viure ací!