Davant la proliferació arreu del País de línies de Molt Alta Tensió (MAT) innecessàries, Pepet i marieta llancen “No a la MAT”, un ska rock per a denunciar les diverses MAT impulsades per l’empresa Forestàlia i la nefasta permissibilitat del Gobierno, que tant posen en risc l’equilibri natural com la població de les zones afectades.

“No a la MAT” compta amb les col•laboracions dels artistes El Diluvi, Ebri Knight, Tesa i Xavi Sarrià, i l’Aplec dels Ports 2023, que s’han volgut sumar a la causa en un videoclip rodat a Morella, seu de la subestació elèctrica on connectaran entre d’altres la MAT de REE Almassora-Morella i una altra que planteja Forestàlia provinent de Terol.

La MAT amenaça també nombrosos punts de la geografia catalana fins al punt que diverses plataformes s’han unit en l’entitat ‘No a  la MAT Catalunya’ per lluitar contra les 3 MAT que Forestàlia projecta en territori català.

A més de l’evident impacte visual i acústic, la MAT malmet l’hàbitat natural i la flora i fauna, augmenta l’emissió de gasos hivernacle, asseca el sòl i n’augmenta el risc d’incendi, disminueix les pluges i l’electromagnetisme que genera pot provocar malalties com diferents tipus de càncers i Alzheimer entre altres.

L’alternativa passa per una transició energètica distribuïda i de proximitat, al marge dels oligopolis, amb implicació de la població del territori i les entitats implicades, i que promogui la protecció del sòl agrari i el sector primari.