Morella serà el municipi que acollirà la 44a edició de l’Aplec al mes de juliol de 2023

Hi haurà activitats durant tot l’any, les quals comencen amb la primera festa proAplec el 29 d’octubre

Morella acollirà l’Aplec dels Ports 2023 el pròxim mes de juliol. Tot i això, les activitats al voltant de la trobada comarcal per excel·lència s’allarguen durant tot l’any. D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el president de l’associació cultural Aplec dels Ports, Lluc Garcia, han signat un acord de col·laboració per a albergar tots els actes programats.

L’edil ha destacat que “l’Aplec dels Ports és un gran nexe d’unió de tota la nostra comarca i un altaveu molt important per a reivindicar els drets de la gent que viu ací”. L’edil ha explicat que “ens alegra la implicació que la gent ha tingut per a fer un pas endavant i organitzar l’Aplec i totes les activitats que l’envolten” i ha afegit que “és un repte i una experiència que viuran d’una manera molt intensa i especial, com sé per experiència pròpia”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a participar en les activitats ja des del principi amb la primera festa proAplec del 29 de setembre”.

D’altra banda, Lluc ha aprofitat per a “agrair el suport de l’ajuntament de Morella en la cessió d’espais, infraestructures i altres necessitats que tenim per a realitzar actes durant tot l’any”. El president ha explicat que “les activitats són molt variades i mesclen el caràcter reivindicatiu de l’Aplec dels Ports amb el bon ambient festiu i de germanor que el caracteritza”. També “vull animar a participar en les activitats del proAplec amb el rodatge del videoclip contra la MAT, les actuacions musicals i la resta d’actes culturals”.

1a festa proAplec

Així, el dissabte 29 d’octubre tindrà lloc el primer proAplec amb una intensa programació que s’iniciarà a les 10.00 hores i finalitzarà amb una gran festa a l’Espai Firal fins a la matinada. En aquesta jornada, destaca el rodatge del videoclip de la nova cançó de Pepet i Marieta, No a la MAT. A més, hi haurà actuacions musicals amb Tesa, Apologia a la nit i rosio cano a la vesprada. També es projectarà la pel·lícula Alcarràs al Teatre Municipal a les 19.00 hores. Cal recordar que l’Aplec dels Ports se celebra tradicionalment l’últim cap de setmana de juliol. En el cas de 2023, serà a Morella els dies 27, 28, 29 i 30 de juliol. Aquesta trobada comarcal celebrarà la seua 44a edició des que va començar a Todolella l’any 1978. A més, Morella ha celebrat quatre edicions de l’Aplec dels Ports. La 8a edició l’any 1985, la 18a al 1995, la 28a al 2005 i la 35a a l’any 2013.