El passat 2 d’abril vam celebrar el 2n i últim ProAplec d’aquest 43è Aplec d’Els Ports i ara ja ens queda mirar de cara i amb més il·lusió si cap a la propera data, bé, millor dir: LA DATA. Pareix mentida que ja estem en aquest punt, han passat nou mesos des que vam agafar el testimoni a Forcall i vam començar a engegar aquest projecte, endreçar idees, organitzar-nos internament, reunions online, visitar tots els pobles amb la faixera… 

Però, el passat 2 d’abril tot açò que hem estat cuinant durant aquests mesos, per fi, va agafar forma, de fet va agafar la millor forma que podríem haver imaginat mai, i és que no podem estar més contents i satisfets amb el resultat, amb el cartell guanyador que es des de ja la imatge oficial a l’Aplec de 2022.

organitzacio aplec portell 2022

Però, què en sabem de l’artista? I… del cartell en sí mateix? A continuació vos ho expliquem, atents!

Javier Soligó, l’artista 

Aquest jove vilafranquí és l’autor del cartell guanyador d’aquesta edició de l’Aplec, i quan li vam anunciar que era el guanyador ens va comentar que: “Volia fer un cartell fresc, colorit i festiu. Tornem a Portell després de 18 anys i calia una imatge que representara l’eufòria i la il·lusió que té el poble per dur l’Aplec endavant.” Sense dubte, suscrivim totes i cada una d’aquestes paraules, no pot definir millor el que voliem i necessitaem transmetre.

Javier Soligó ha estudiat Belles Arts a la Universitat Politècnica de València i és la primera vegada que es presenta a aquest tipus de concurs. Ell s’ha inspirat directament en la celebració de mantejar, i concretament en un dibuix preparatori de Goya que es diu “Disparate Femenino”. Javier ens comenta que “Goya és un artista que m’encante i tot i que el gravat en qüestió és un poc tenebrós, sabia que podia transformar-lo en una metàfora perfecta del lema d’aquest any. La manta, que té la forma de la comarca, és la que ens impulsa cap amunt i ens fa tornar a volar, sempre que tots i totes fem força.” Sens dubte, ha aconseguit donarli la volta a aquesta idea i ferla seua, i transformar la seua inspiració en una proposta única, original, creativa i amb molta força.

Disparate-femenino

A més, valorem molt que hagi tingut un gest amb l’organització i el nostre treball, ha pres de referència els colors que vam elegir per a les diferents tipologies de publicacions de les nostres xarxes socials que també tenen un perquè, ell ens diu que “unint aquest quadre de Goya, la paleta de colors vius que ja gastava l’organització, i una execució pensada com una serigrafia a cinc tintes, tot i que la tècnica és digital, ha eixit este cartell que espero que vos agrade tant com a mi”. I la nostra resposta i de tota la comarca no podia ser més que: un sí rotund. 

 

Aquí podeu veure millor el procés del cartell que ha dissenyat Javier ⤵

I aquí vos deixem el cartell oficial del 43è Aplec dels Ports 🙌

Per acabar, volem agrair la forta i gran participació que hem tingut en el concurs, ha sigut molt competit i hem de dir que hi ha molt de talent en aquesta comarca, tots vosaltres, qui heu participat ja formeu part d’aquest Aplec, perquè us heu interessat per conéixer més sobre el nostre poble, heu volgut apostar per aquesta festa reivindicativa i comarcal, tots heu fet una proposta molt vàlida i això és d’agrair eternament.

Ara, ja ens queda l’última espenteta i el millor de tot, gaudir d’un Aplec inoblidable per a la comarca. Vos esperem a tots del 29 al 31 de juliol a Portell per fer comarca, per fer Aplec.