lema aplec portell 2022

El passat 4 de desembre vam fer el primer ProAplec a Portell, un dia ple d’activitats ben diverses.

Va començar amb la caminada animada, per donar a conèixer més sobre Portell i la seua gent, on diferents persones del poble van interpretar i explicar com es vivia antigament. 

Vam sortir de la plaça del poble, direcció a les basses, on el grup de dones de Portell van teatralitzar un dia qualsevol rentant la roba, fent una crítica de com ha canviat la situació de la dona. Tot seguit vam anar a La Rosaleda on Justa i Eustaquio ens van explicar la història de les teixidores i els faixeros. Al Mas d’Arnal mare i filla, ens van contar la seva història vivint a un mas a 1h i mitja del poble, així com l’elaboració del formatge i el brull. Després, entrant en la muntanya, José ens va mostrar i explicar el funcionament d’un forn de calç dels més antics, i finalment pare i filla ens van parlar del treball al camp, mostrant-nos el funcionament del XXX per a segar.

Un cop acabada la caminada ens vam reunir totes al poliesportiu, on vam carregar forces amb el dinar, vam ballar amb el original bingo musical. I tot seguit vam anunciar el lema guanyador, que dona veu a aquest 43è Aplec dels Ports:

TORNEM A VOLAR!

I és que no només tornem a la roda reivindicativa comarcal, sinó que continuem enlairant-nos i sobrevolant de ben prop els raconets de cada poble, coneixent els orígens i fent fortes les nostres arrels.

Finalment, vam acabar el dia amb una taula rodona composta per tres empreses de joves emprenedors, Comboi, Formatgeria la Planeta i Malaerba, que ens van parlar de la seva experiència. 

Gràcies a tots i totes els que vau assistir. Juntes fem Aplec, juntes tornem a volar!