L’Aplec dels Ports es va cancel·lar al mes de maig i, malgrat tot, l’organització prepara un Pro Aplec per aquest dissabte, seguint les mesures de seguretat pel coronavirus 

 

Enguany l’últim cap de setmana de juliol a la comarca dels Ports no hi haurà Aplec. Com a mínim, com el coneixem fins ara. L’organització va ajornar la festa fins a l’any al 2021 i ara proposa un seguit d’activitats reivindicatives i culturals per a retrobar el sentiment aplequer i de comarca. La cita serà aquest dissabte a Forcall i hi haurà activitats durant el matí i la vesprada. 

Per mantenir la seguretat dels veïns i veïnes de la comarca i del municipi de Forcall que és on es desenvoluparà la jornada aplequera, els organitzadors han limitat l’aforament a tots els actes i s’han previst espais diferents i temps suficients per a desinfectar els llocs entre cada activitat. És per això que s’han llançat formularis perquè tots els interessats es puguen apuntar i reservar el seu lloc. 

La jornada començarà a les 11h del matí a la Plaça Major amb una Viquimarató organitzada pel Centre d’Estudis dels Ports, la qual té com a objectiu ampliar els continguts de la comarca dels Ports a la Viquipèdia. Més tard, hi haurà una xerrada sobre recuperació de varietats de fruiters i llavors tradicionals del territori a càrrec de Connecta Natura que serà a les 12h del migdia al pavelló de dalt. A les 17h, a la Sala d’actes de l’Ajuntament, hi haurà la presentació del llibre “La cuina dels Ports. Receptes valencianes de muntanya”. Finalment la vesprada es tancarà amb la xerrada “Resistència contra la indiferència: veus crítiques sobre la iniciativa Maestrazgo – Els Ports”, a les 18:30h al pavelló de dalt.

Clica que aquest enllaç per apuntar-te a cadascún dels actes programats

▪La xerrada “Resistència contra la indiferència: veus crítiques sobre la Iniciativa Maestrazgo-Els Ports” es gravarà sencera i és publicarà posteriorment.

Des de l’organització vos animem a participar seguint les recomanacions establertes i a ser responsables per a mantenir la seguretat de la gent de la comarca dels Ports.

 
Fem aplec, fem comarca.