L’organització de l’Aplec dels Ports continua treballant per defensar els drets i reivindicar les mancances que sofreix la comarca dels Ports. La situació actual d’incertesa, a causa de la Covid-19, afecta els esdeveniments preparats per la comissió de l’Aplec 2020.

Des del passat 14 de març l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol ha començat a moure peces de l’engranatge de l’Aplec dels Ports 2020. El confinament ha fet que els membres de l’organització hagen de buscar noves maneres de reunir-se i posar sobre la taula els temes que han de tractar-se en relació amb la celebració de l’Aplec dels Ports.

Preguntes i decisions complicades

La primera de totes les decisions ha estat l’ajornament del tercer Pro Aplec previst per al 9 d’abril. En aquella jornada s’havia de fer la presentació del cartell guanyador i mostrar la imatge que representarà la 42a edició de l’Aplec dels Ports, una informació que es desvetllarà quan la situació torne a la normalitat. Uns dies més tard, es va prendre la segona decisió. L’organització va anunciar que l’Euromillón aplequer, que havia de començar a finals de març, també queda ajornat, ja que amb l’estat d’alarma tots els jocs d’apostes i loteries de l’Estat espanyol han quedat suspesos fins a nou avís. Els membres de l’organització han explicat que les targetes continuen sent vàlides i que el joc es reprendrà un cop la situació d’emergència sanitària ho faça possible. Les condicions del joc no variaran i es participarà en l’Euromillón aplequer els dimarts i divendres durant 18 setmanes. La situació actual no permet assegurar noves dates per al Pro Aplec ni per a l’inici de l’Euromillón aplequer, però a més d’aquestes qüestions, encara queden moltes decisions per prendre. Segurament la més important, la que no ens agradaria plantejarnos però també tenim present: podrem fer l’Aplec al juliol? La situació extraordinària que estem vivint ho dirà i, des de l’organització es realitzarà el que es considere més encertat per mantenir la seguretat a la comarca.

La comarca unida, forta i valenta

El que sí que sabem i ens agradaria fer ressò és com s’està bolcant la comarca dels Ports per seguir sumant junts i fer front a la Covid-19. Moltes han estat les iniciatives que demostren la solidaritat dels pobles dels Ports i, en definitiva, l’estima i la unió que sentim en aquesta terra. Un sentiment d’Aplec que s’està veient en la responsabilitat dels que s’estan quedant a casa, en l’agraïment dels que ixen als balcons a aplaudir, posar música i fer ambient entre els veïns, en la feinada dels que es passen les hores fent mascaretes, en l’esforç dels que segueixen treballant a les empreses de la comarca perquè no ens falte de res i per ajudar a superar aquesta situació, en les donacions d’associacions i entitats i, en la voluntat d’aquells que ajuden als més vulnerables, als més majors i als que, en moments tan complicats, estan sols.

Hem de dir que això ens agrada, ens alegra, ens dóna ànims per seguir i ens fa sentir orgullosos d’aquest tros de món del qual formem part. Des de l’organització de Forcall enviem un missatge d’ànims i compartim que, davant aquesta situació tan excepcional, trobarem tots la manera d’aportar alegria, reivindicació i mantenir la comarca viva, de la forma en què les circumstàncies ens ho permeten.