El ritme del 42é Aplec dels Ports ha començat a molt bona marxa. Els joves que formen la comissió de Forcall ja han dut a terme el primer Pro Aplec, el qual ha estat ben replet d’activitats. Entre algunes d’elles, durant la vesprada del 2 de novembre es va presentar el Fòrum de la Nova Ruralitat, de la mà de Artur Aparici, sociòleg i promotor del Fòrum i, Jordi Marin, professor de l’IES Vilafranca. A més d’aquesta iniciativa per fer pressió a les institucions i que reuneixen les demandes de la gent que viu a les zones rurals, també es va presentar un vídeo elaborat pels membres de l’organització de l’Aplec dels Ports a Forcall. En aquest audiovisual es poden veure diferents, empresaris, comerciants i emprenedors de la comarca dels Ports que expliquen perquè van decidir quedar-se a la comarca i apostar per ella. Des d’ací, moltes gràcies a:

Hostal Mesón del Rey           Panaderia Carmen Prats Querol           Bolíssim           Excavaciones D.Martínez

Hostal-Bar-Restaurante el Bergantes         Panaderia i tenda Enriqueta Roda              Mesón de la Vila

Hotel de Portell          Espai Lliure Morella                 Bar-Restaurant La Espiga                  Apivillores

Ganadería Hermanos Barberán               Autosegura                 Alberg La Pastora             Hotel El Guerrer

Victor Milián Ramaderia              El Sargar – Aiguardent d’Herbés                Productes Naturals Els Ports

Cliqueu ací per veure el vídeo:

A més, també es va inaugurar la exposició fotogràfica “Retrobem els orígens”, una mostra organitzada per l’Aplec dels Ports 2020 que recull imatges antigues de diferents botigues de tots els municipis de la comarca dels Ports. La idea és que el projecte es puga anar ampliant fins al cap de setmana de l’Aplec amb l’objectiu d’englobar, recopilar i analitzar el recorregut comercial que ha fet la comarca dels Ports amb el pas del temps.

Taula Rodona amb empresaris de la comarca al 1r Pro Aplec. Foto: Migue Troncho