Punt de Suport

MANIFEST PUNT DE SUPORT

(Descarrega’t el Protocol del Punt de Suport del XLI Aplec dels Ports aquí)

Aquest any, des de tota l’organització de l’Aplec, hem intentat progressar en certs aspectes. Entre ells, hem intentat augmentar la participació femenina a les actuacions. Comptant tots els espectacles (circ, música, teatre, tallers…) comptem amb un 35% de dones presents! Però amb actuacions en escenaris baixem a un 21,33%. Tenim, doncs, molt de camí per fer.

També hem seguit el fil del punt lila d’anys anteriors i hem creat el punt de suport. Volem que l’Aplec siga un espaisegur. Un lloc on, si es sofreix algun tipus d’agressió o violència que no es puga gestionar de manera autònoma o en un cercle proper, hi haja recolzament. Tota agressió ha de tenir resposta.
Pensem que cap persona està lliure del patriarcat, perquè totes hem crescut dins la mateixa cultura. Per això volempromoure reflexió, consciència i conseqüència, com a oprimides i també com a opressores! Esperem que cadavegada més ens qüestionem totes les violències establertes com a normalitat que patim, o que exercim! Per qüestió de gènere, raça, orientació sexual, capacitat, classe social… L’empoderament, la sororitat, les aliances i el canvi de totes és necessari per una comarca, un país i un món millor.

Esperem que tota la feina que hem fet ajude a empoderar-nos i cridar, un cop més, que no estem soles! El feminisme ens allibera a totes i a tots!

A continuació us pengem més informació: