L’Aplec dels Ports rep el premi “Valencià del any”

Ahir l’Aplec dels Ports va rebre el premi “Valencià de l’any” junt a Toni Royo atorgat per la Fundació Huguet per haver-hi contribuït a la vertebració cultural de la comarca dels Ports. Dos membres de l’organització, vam assistir en representació a totes les comissions organitzadores que ens han precedit.

Allí ens vam trobar en moltes cares conegudes, gent de quasi tots els pobles que formen el que anomenem “la roda de l’Aplec”, no es van voler perdre l’acte i van assistir per recolzar-nos en aquest dia tan especial. Josep Maria Zapater, un referent per a nosaltres, ens va preparar un manifest que vam llegir davant de tothom. Estàvem un poc nerviosos però vam fer el que vam poder, no podíem decebre a aquesta gent que s’havia desplaçat per acompanyar-nos i ens mirava en tanta il·lusió, alguns, en llagrimetes als ulls. Parlàvem nosaltres, però sabíem que ells compartien cadascuna de les paraules que anàvem pronunciant.

Pilar Dolz Mestre, va exposar els mèrits pels quals van decidir concedir a les comissions organitzadores de l’aplec dels Ports, el guardó “Valencià de l’any”. Un discurs molt emotiu, que ens deixava a tots amb la pell eriçada, fins ella s’entrebancava emocionada mentre anava llegint l’escrit que ella mateixa havia preparat.

Ja tenim un premi més que haurà d’anar passant d’Aplec en Aplec, de moment, portem quasi 40 edicions però estem ben segurs que arribarem més lluny de les 50.

whatsapp-image-2016-10-09-at-14-19-06

 

Notícies relacionades:

L’Aplec dels Ports rep el premi que l’acredita com a “valencià de l’any”